Гарбузова паста – це ароматна, ніжна і корисна страва, яка ідеально підійде для вечері або сніданку. Ми в inforoom пропонуємо простий покроковий рецепт гарбузової пасти, яку дуже легко приготувати.
Інгредієнти:
- 250 г пасти (спагетті, фетучіні або пенне)
- 300 г гарбуза (очищеного та нарізаного кубиками)
- 200 мл вершків (10-20%)
- 50 г твердого сиру (пармезан або грана подано)
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 год. л. мускатного горіха
- Сіль та чорний перець за смаком
- Свіжа зелень (чебрець, петрушка) для подачі
Покрокове приготування:
- Відваріть пасту в підсоленій воді до al dente. Злийте воду, залишивши 100 мл рідини для соусу.
- У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте нарізаний гарбуз і готуйте 10-15 хвилин на середньому вогні, поки він не стане м’яким. Наприкінці додайте подрібнений часник і готуйте ще 1-2 хвилини.
- Перекладіть гарбуз у блендер, додайте вершки, сіль, перець та мускатний горіх. Подрібніть до однорідності.
- У тій же сковороді розтопіть вершкове масло, додайте готовий гарбузовий соус і трохи води, що залишилася від варіння пасти. Перемішайте та доведіть до однорідності.
- Додайте зварену пасту до соусу, перемішайте і посипте тертим сиром. Прогрійте ще 2 хвилини.
Викладіть пасту на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню і додайте трохи оливкової олії.