Осінь – це пора домашнього затишку та ароматної випічки. У розпал сезону осінніх фруктів та овочів пропонуємо вам приготувати десерт із моркви. Адже окрім основних страв та салатів, морква чудова підходить для таких десертів, як, наприклад, морквяний пиріг чи морквяні кекси.
Сьогодні пропонуємо мова піде саме про них, тож до вашої уваги досить простий рецепт з добре знайомих інгредієнтів.
Порцій: 16
Калорійність: 220 ккал/100г
Час приготування: 70 хвилин
Складність приготування: низька
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 5 яєць (відокремити білки від жовтків)
- 200 г борошна
- 200 г цукру
- 50 г моркви
- 50 г борошна
- 50 г родзинок
- 1 пакетик ваніліну
- сіль
- вершкове масло та борошно для формочок
Рецепт покроково:
- Родзинки замочити в теплій воді.
- Збити жовтки з цукром до пінистого крему.
- Поступово додати борошно, обережно перемішуючи зверху вниз.
- Вершкове масло розтопити в окремій каструлі і залишити остигати.
- Після охолодження повільно влийте масло в основну суміш, ретельно помішуючи.
- Моркву почистити та натерти на дрібній тертці.
- Моркву разом із борошном додати в основну суміш, акуратно розмішуючи.
- Родзинки віджати і разом з ваніліном перемішати з морквяною сумішшю.
- Білки зі дрібкою солі збити до отримання густої піни.
- Невеликими порціями ввести білки в основну суміш, повільно розмішуючи, щоб не осіли.
- Увімкнути духовку розігріватися. Потрібна температура 180 градусів.
- Форми для кексів змастити маслом і присипати борошном.
- Залити форми тістом та відправити випікатися приблизно на 30 хвилин.
Подавати можна як теплими, так і охолодженими, зі збитими вершками або вершковим морозивом, наприклад, «100% пломбір ДСТУ 4733» від компанії «Ласунка».
Готуйте для себе чи близьких та насолоджуйтесь цією осінню!