Сирники – це ідеальна страва на сніданок. Сьогодні існує безліч її варіацій. Але одними з найкращих вважаються ніжні сирники у сметанній заливці. Ми в inforoom розповімо, як їх приготувати.
Складові
Для сирників:
- 500 г сиру;
- 1 яйце;
- 3 ст. ложки цукру;
- 1/2 ч. ложки солі;
- 1 ч. ложка ванільного цукру;
- 3/4 ст. ложки розпушувача тіста;
- 1,5 склянки борошна (і ще трохи для обсипання).
Для сметанної заливки:
- 200 г сметани;
- 2 ст. ложки цукру.
Приготування
- Сир протріть через сито, щоб досягти ідеальної консистенції.
- У глибокій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор, сіль, ванільний цукор і розпушувач тіста. Добре перемішайте усі інгредієнти.
- Поступово додайте борошно у сирну масу, ретельно перемішуючи. Може знадобитися трохи більше або менше борошна, щоб отримати м’яке, але не липке тісто.
- Сформуйте невеликі кружальця сирників. Не мочіть руки, щоб не додавати вологу в і так вологий сир.
- Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Обсмажуйте сирники з обох боків до золотистої кірки.
- У форму для випікання покладіть сирники та залийте їх соусом.
- Випікайте страву в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 25-30 хвилин.