З настанням Нового року ми часто замислюємося про те, як зробити цей вечір особливим та незабутнім. Одним із ключових елементів новорічних веселощів є, безумовно, святкове частування. Ми в Inforoom пропонуємо вам просте новорічне меню 2024 року.
Закуски
Лосось у медово-гірчичному соусі
Інгредієнти:
- Філе лосося
- 2 ст. ложки меду
- 1 ст. ложка гірчиці
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
Обсмажуйте лосось на сковороді до золотистої кірки. Потім змішайте мед та гірчицю, додайте сіль та перець. Рясно полийте соусом лосось, що вийшов. Подавайте на листі салату.
Креветки у клярі
Інгредієнти:
- Креветки
- 1 яйце
- 1 ч. ложка борошна
- Сіль, перець, спеції
Приготування:
Обваляйте креветки в суміші з яйця, борошна та спецій. Обсмажуйте до золотистої кірки. Подавайте з соусом тартар або часниковим соусом.
Гарячі страви
Качка з апельсиновою глазур’ю
Інгредієнти:
- Філе качки
- Сік та цедра апельсина
- 3 ст. ложки соєвого соусу
- 2 ст. ложки меду
- Сіль, перець, чебрець
Приготування:
Замаринуйте качине філе в суміші апельсинового соку, соєвого соусу, меду та спецій. Запікайте в духовці до золотистої кірки.
Яловичина по-французьки
Інгредієнти:
- Яловичі відбивні
- Цибуля
- Гриби
- Вершки
- Сіль, перець, зелень
Приготування:
Обсмажуйте відбивні з цибулею та грибами. Потім додайте вершки та тушкуйте до готовності. Подавайте посипані дрібно нарізаною зеленню.
Холодні страви
Салат із червоною капустою
Інгредієнти:
- Червона капуста
- Гранат
- Грецькі горіхи
- Фета
- Оливкова олія
- Оцет бальзамічний
- Сіль перець
Приготування:
Накришіть червону капусту, додайте зерна граната, волоських горіхів і нарізану фету. Полийте оливковою олією, оцтом, посоліть і поперчіть. Салат буде як яскрава зимова картинка на столі.
Напої
Глінтвейн з апельсином та корицею
Інгредієнти:
- Червоне вино
- Апельсини
- Палички кориці
- Гвоздика
- Мед
- Різноманітні спеції (кориця, кардамон)
Приготування:
Змішайте вино, нарізані апельсини, спеції, гвоздику та корицю. Нагрівайте на повільному вогні до появи аромату. Додайте мед на смак і подавайте глінтвейн гарячим.
Мохіто з гранатом та м’ятою
Інгредієнти:
- Білий ром
- Гранатовий сік
- Лайм
- Цукровий сироп
- Содова
- М’ята
Приготування:
Змішайте ром із гранатовим соком, додайте сік лайма, цукровий сироп і м’яту. Залийте содовою перед подачею. Цей освіжаючий напій чудово доповнить ваше новорічне меню.
Десерти
Торт «Новорічна казка»
Інгредієнти:
- Бісквітні коржі
- Збиті вершки
- Шоколадний крем
- Фрукти для прикраси
Приготування:
Наповнюйте бісквітні коржі збитими вершками та шоколадним кремом. Прикрасьте фруктами, створюючи яскравий та чарівний десерт.
Мандариновий чізкейк
Інгредієнти:
- Пісочне тісто
- Сир
- Цукор
- Яйця
- Сік та цедра мандарину
Приготування:
Приготуйте пісочне тісто для основи, а потім змішайте сир, цукор, яйця і мандариновий сік. Випікайте в духовці та прикрасьте цедрою мандарину.