Оладки з кабачків – це прекрасний спосіб використати цю соковиту овочеву культуру і створити ситну страву. Вони мають приємний смак, ніжну текстуру та можуть стати смачним перекусом або головною стравою на сніданок, обід чи вечерю. До того ж, вони дуже прості у приготуванні. Ми поділимося з вами простим рецептом оладків з кабачків та запропонуємо смачний соус, який додасть ще більше смаку цим стравам.
Рецепт оладків з кабачків
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки
- 1 цибулина
- 2 яйця
- ½ чашки пшеничного борошна
- 2 столові ложки тертого пармезану або іншого твердого сиру
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Покрокове приготування:
- Кабачки миттєво промийте під холодною водою і витріть їх, щоб зняти зайву вологу. Затемнілі кінці кабачків зріжте.
- Кабачки натріть на терці з крупними отворами, а потім видавіть з них надлишкову рідину. Можна використовувати чисту кухонну серветку для цього.
- Додайте терту цибулину до кабачків і залиште на кілька хвилин, щоб цибулина виділила свій сік.
- В велику виску вбийте яйця, додайте борошно, тертий сир, сіль і перець. Змішайте до однорідності.
- Додайте кабачки і цибулину до суміші і перемішайте до того, як всі інгредієнти будуть рівномірно розподілені.
- Розігрійте сковороду з декількома столовими ложками рослинної олії на середньому вогні.
- Ложкою залийте тісто на розігріту сковороду, формуючи невеликі оладки. Смажте їх з обох сторін до золотистого кольору.
- Після смаження витягніть оладки з кабачків на паперові рушники, щоб зняти надлишок жиру.
Рецепт соусу до оладків
Інгредієнти:
- ½ чашки грецького йогурту
- 1 столова ложка свіжого лимонного соку
- 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
- 1 зубчик часнику, розтертий
- Сіль та чорний перець за смаком
Покрокове приготування:
- У мисці змішайте грецький йогурт, лимонний сік, свіжий кріп і розтертий часник.
- Додайте сіль та чорний перець за смаком і змішайте до однорідності.
- Розмістіть соус в холодильнику на 10-15 хвилин, щоб аромати добре змішалися.
Розкладіть оладки з кабачків на тарілку із соусом поруч або використайте соус як підливу на оладки. Прикрасьте кропом або іншими свіжими травами за бажанням.