З гороху можна приготувати багато різних страв, від супів і до десертів. Ми пропонуємо кілька ідей на кожен день.
Суп з гороху
Приготувати його просто. Вам потрібно нарізати цибулю і смажити її на олії до золотистого кольору, потім додати нарізані овочі (моркву, селеру та картоплю), залити водою і додати горох. Довести до кипіння та варити на малому вогні, поки овочі та горох не стануть м’якими. Підсолити та поперчити за смаком.
Горохове пюре
Що його приготувати, вам потрібно зварити горох до м’якості, злити воду та додати вершки та масло. Змішати усе разом в блендері до однорідності. Подавати гарячим зі смаженим хлібом або як гарнір до м’ясних страв.
Гороховий салат
Змішайте відварений горох зі свіжою цибулею, помідорами, соком лимона та олією. Подавайте охолодженим.
Курячий пиріг з горохом
Вам потрібно приготувати тісто (або купити готове), нарізати куряче м’ясо та обсмажити його на олії разом з нарізаною цибулею та часником. Додати варений горох та зелень. Розкатати тісто, взяти форму для запікання, покласти в неї м’ясну суміш, закрити тістом та запікати в духовці протягом 30-40 хвилин.
Горохове печиво
Вам потрібно змішати відварений горох з борошном, цукром, яйцями та маслом. Розкатати тісто, вирізати кружечки та запікати в духовці протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору.