Шпундра – це давня страва української кухні, приготовлена зі свинини та буряків. Для приготування цієї смакоти необхідно також приготувати буряковий квас. Ми розповімо, як правильно це зробити, щоб порадувати своїх близьких.
Інгредієнти:
- 800 г свинячої грудинки
- 4 шт. цибулі
- 4 шт. буряків
- Сало до смаку
- Хліб за смаком
- 1,5 склянки бурякового квасу
- Часник за смаком
- Петрушка за смаком
Спосіб приготування бурякового квасу
Візьміть 1 кг буряків, 1 літр води, 3 столові ложки цукру та 3 скибочки житнього хліба. Покладіть житній хліб і нарізаний буряк у відповідний посуд, додайте цукор і залийте теплою кип’яченою водою. Покрийте посуд серветкою і залиште за кімнатної температури, періодично видаляючи піну. Через три дні процідіть та використовуйте.
Як приготувати шпундру
- Наріжте м’ясо на середні порційні шматочки і обваляйте в борошно, за бажання додайте перець.
- Наріжте цибулю півкільцями, а буряки – скибочками.
- Розігрійте сковороду із салом або свинячим смальцем. Підсмажте цибулю та додайте м’ясо. Обсмажуйте все разом.
- Потім перекладіть вміст сковороди в казанок або каструлю, додайте буряк та буряковий квас. Тушіть блюдо під закритою кришкою близько півгодини. Вийміть м’ясо та овочі, залишивши сік, який можна використовувати як соус.
Подавайте блюдо на гарячій тарілці, посипане зеленню петрушки та цибулею.