Суп з сочевиці – це чудова страва, яка об’єднує в собі не лише відмінний смак, але й велику кількість корисних речовин для вашого організму. Спробуйте приготувати цей суп і ви отримаєте не тільки гарний обід, але й поживну страву для всієї родини.
Інгредієнти:
Для приготування супу з сочевиці вам знадобиться:
- 1 склянка зеленої сочевиці
- 1 середня цибуля
- 2-3 гілки селери
- 2-3 морквини
- 2-3 дині
- 2-3 гілки петрушки
- 3-4 зубчики часнику
- 1 літр овочевого бульйону
- 2-3 ст. ложки олії рослинного походження
- Сіль і перець за смаком
- Сок з лимона (за бажанням)
Покрокове приготування:
Підготовка інгредієнтів. Почніть зі збору всіх необхідних інгредієнтів. Вимийте сочевицю та овочі. Розріжте цибулю, селеру, морквини та диню на невеликі кубики. Ріжте петрушку і часник дрібно.
Пасерування овочів. Велику каструлю розігрійте на середньому вогні та додайте олію. Додайте цибулю, селеру та моркву. Пасеруйте овочі протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
Додавання сочевиці. Додайте до пасерованих овочів сочевицю та часник. Перемішайте і смажте їх протягом 1-2 хвилин.
Додавання бульйону. Зараз час додати овочевий бульйон. Зменшіть вогонь і дайте супу покипіти. Після цього варіть його приблизно 20-30 хвилин або доки сочевиця не стане м’якою.
Додавання дині та петрушки. Перед закінченням приготування супу додайте кубики дині та петрушку. Вони додадуть супу свіжості та аромату. Продовжуйте варити суп ще 10-15 хвилин.
Додайте сіль і перець до смаку. Також можна додати трохи соку з лимона для підсилення смаку. Подавайте суп з сочевиці гарячим, можливо зі смачним хлібом чи крутонами.