Голубці – це смачна та поживна страва. Приготувати їх можна по-різному. Ми пропонуємо простий рецепт українських голубців.
Інгредієнти:
- Капуста 1 головка
- Рис 1 склянка
- Фарш м’ясний (свинина + яловичина) 500 г
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори 3 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
- Олія для смаження
- Вода для замочування капусти та для приготування
Покрокове приготування:
- Замочіть рис в холодній воді на 30 хвилин. Промийте його декілька разів водою.
- Очистіть цибулю та моркву, наріжте їх дрібненько.
- Розімніть м’ясо в мисці, додайте сіль та чорний перець за смаком, а також цибулю та моркву. Добре перемішайте.
- Розкрийте капусту на листочки, видаліть серцевину.
- Обсмажте фарш на олії доки він золотистого кольору. Додайте варений рис та добре перемішайте.
- На кожен листок капусти покладіть трохи фаршу та загорніть у голубці.
- На дно каструлі покладіть нарізані на колечка помідори, потім розташуйте голубці. Додайте воду, щоб прикрити голубці, та поставте на вогонь.
- Приготуйте на середньому вогні поки вода не висохне, а капуста та фарш не стануть м’якими. Зазвичай це займає 1-1,5 години.
- Під подачу голубців на стіл можна полити вершковим соусом або сметаною.
Смачного!