Вареники з сиром вважаються головною українською стравою Масляної. Саме ними пригощали своїх рідних та друзів. Ми в Inforoom пропонуємо простий рецепт вареників з сиром на Масляну.
Інгредієнти
Для тіста:
- 1 яйце
- 3 склянки борошна
- 1 ст. л. олії;
- 1 склянка окропу;
- Дрібка солі.
Для начинки:
- 500 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- Дрібка солі
- Вершкове масло
Покрокове приготування
Підготовка тіста:
- У глибоку миску вбийте яйця та додайте сіль, збийте масу виделкою чи вінчиком. Додайте борошно та олію, ретельно перемішайте.
- Влийте окріп, добре вимішайте ложкою. Коли тісто охолоне, замісіть його руками, воно повинно вийти ніжним та еластичним.
- Накрийте тісто рушником та відставте убік.
Приготування начинки:
Перетріть сир через сито у глибоку миску. Додайте яйце, дрібку солі та добре перемішайте, щоб начинка вийшла однорідною.
Приготування вареників:
- Розкотіть тісто в тонкий пласт. Виріжте кружечки, наприклад, за допомогою склянки.
- На середину кожного кружка потрібно викласти приблизно по одній чайній ложці начинки, добре заліпіть краї.
- Вареники покладіть на дошку, присипану борошном. Накрийте їх вологим рушником або харчовою плівкою, щоб вони не підсихали.
- У великій каструлі доведіть до кипіння воду. Опустіть в неї вареники та варіть до спливу. Після цього проваріть ще 5 хвилин.
Страву заправте вершковим маслом. Можете подавати зі сметаною чи варенням.