Таратор – це традиційний болгарський холодний суп, який є ідеальним варіантом для спекотних літніх днів. Основні інгредієнти таратора – це огірки, йогурт, вода, часник, горіхи, зелень і трохи оливкової олії. Цей суп не тільки освіжає, але й надає організму багато корисних речовин. Пропонуємо вам покроковий рецепт приготування таратора.
Інгредієнти:
- 2 середні огірки
- 500 мл натурального йогурту
- 200 мл холодної води
- 2 зубчики часнику
- 50 г горіхів (волоські, мигдаль або фундук)
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль за смаком
- Кілька гілочок кропу
- Кілька гілочок м’яти (за бажанням)
Покроковий рецепт супу таратор
- Добре вимийте огірки. Зріжте кінчики огірків і натріть їх на великій тертці. За бажанням, огірки можна очистити від шкірки, але це необов’язково, оскільки саме шкірка містить багато корисних речовин.
- Очистіть зубчики часнику. Подрібніть часник за допомогою преса для часнику або наріжте його дуже дрібно. Подрібніть горіхи в блендері або вручну.
- У великій мисці змішайте натерті огірки, подрібнений часник і подрібнені горіхи. Додайте натуральний йогурт і добре перемішайте.
- Повільно додавайте холодну воду, постійно помішуючи, щоб досягти бажаної консистенції. Суп має бути досить рідким, але не водянистим. Додайте оливкову олію і знову добре перемішайте. Додайте сіль за смаком. Дрібно наріжте кріп і, за бажанням, м’яту, і додайте їх до супу.
- Поставте суп у холодильник мінімум на 30 хвилин, щоб він добре охолов і всі смаки змішалися.
Перед подачею ще раз добре перемішайте суп. Розлийте таратор по тарілках і прикрасьте зверху декількома листочками кропу або м’яти.