М’ясна запіканка – це смачна та ситна страва, яка відмінно підходить для сімейних вечерь або святкових обідів. Головна перевага цього рецепту полягає в його простоті та доступності інгредієнтів. Ми розповімо, як приготувати смачну м’ясну запіканку крок за кроком.
Інгредієнти:
- 500 г м’яса (яловичина, свинина або їхня суміш)
- 2 цибулини
- 3-4 картоплі
- 200 г твердого сиру
- 200 мл сметани
- 3 яйця
- 3 ст. ложки томатного соусу
- 2 ст. ложки рослинної олії
- Сіль, перець, спеції (за смаком)
Приготування:
- Почнемо з того, щоб підготувати усі необхідні інгредієнти. Очистіть і наріжте м’ясо кубиками, цибуля – півкільцями, а картоплю – тонкими скибками. Тертий сир залиште осторонь, він знадобиться пізніше.
- Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажуйте м’ясо до золотистої кірки, додайте цибулю та смажте до м’якості. Приправте сіллю, перцем і будь-якими спеціями на ваш смак.
- Викладіть м’ясо з цибулею, а до сковорідки додайте томатний соус. Перемішайте і готуйте ще 5-7 хвилин|мінути|, щоб соус приготувався.
- У глибокій формі для запікання викладіть шар картоплі. Посоліть, поперчіть, додайте трохи соусу. Потім викладіть шар м’яса із цибулею. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти.
- У глибокій мисці збийте яйця, додайте сметану і перемішайте. Цей соус надаватиме страві ніжності та апетитного смаку.
- Полийте яєчним соусом поверхню запіканки. Посипте тертим сиром. Запікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія близько 30-40 хвилин, поки верх стане золотистим і хрустким.
Вийміть духовку і дайте їй трохи охолонути перед подачею. Подавайте гарячою, нарізаною порціями.