Пряжене молоко відрізняється особливим смаком. І його можна приготувати самостійно. Пропонуємо простий покроковий рецепт.
Інгредієнти:
- 1 літр молока
- 1 склянка цукру (за бажанням можна використовувати більше або менше цукру)
- 1/4 склянки води
Покрокове приготування:
- У великій каструлі об’єднайте молоко та цукор. Поставте каструлю на середній вогонь і почніть нагрівати постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
- Як тільки цукор розчиниться, зменшіть вогонь до мінімуму, щоб молоко не закипіло і додайте воду. Вода допоможе запобігти пригоранню молока до дна каструлі.
- Продовжуйте нагрівати молоко на мінімальному вогні, періодично помішуючи. Цей процес може тривати близько 1,5-2 годин. Молоко почне темніти та конденсуватися.
- Продовжуйте готувати, доки молоко не стане карамельно-коричневим і не загусне. Постійно помішуйте, щоб уникнути пригорання.
- Як тільки пряжене молоко готове, вимкніть вогонь і дайте йому трохи охолонути.
- Вилийте пряжене молоко у скляну банку або інший відповідний контейнер і дайте йому охолонути до кімнатної температури. Потім зберігайте його у холодильнику.
Пряжене молоко можна використовувати як начинку для пирогів, кремів для тортів, додавати в каву чи чай, або просто їсти ложкою.