Рисова запіканка – це прекрасний варіант для смачного та ситного обіду, який підійде як для сімейного столу, так і для святкового заходу. Її приготування не вимагає великої кількості інгредієнтів або складних кулінарних навичок. Ми пропонуємо простий рецепт рисової запіканки, який навіть початківці зможуть легко освоїти.
Інгредієнти:
- 1 склянка рису
- 500 г фаршу (можна взяти як курячий, так і яловичину)
- 1 велика цибуля
- 2 морквини
- 2 яйця
- 200 г твердого сиру
- 2 ст. ложки томатного соусу
- 1/2 ч. ложки куркуми
- Сіль, перець, спеції за смаком
Покрокове приготування
- Спочатку зваріть рис до готовності. Додайте трішки солі для смаку.
- Цибулю та морквину дрібно наріжте і обсмажте на олії до м’якості. Додайте фарш і готуйте, перемішуючи, до повного приготування. Солимо, перчимо, додаємо куркуму та інші спеції за вашим вибором.
- Розбийте яйця в окрему миску та взбийте їх вилкою. Натріть сир на тертці.
- У великій формі для запіканки розташуйте шар вареного рису. Покладіть на нього шар фаршу з овочами. Посипте половиною тертого сиру. Повторіть ці кроки, створюючи два шари.
- Зверху рівномірно розлийте взбиті яйця та залийте томатним соусом. Посипте залишками тертого сиру.
- Випікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин або до утворення золотисто-рудого шару на верхівці запіканки.