Риба завжди вважалася корисним та смачним продуктом, багатим на білки та жирні кислоти. Однак, щоб зробити рибне блюдо ще смачнішим та ароматнішим, необхідно вибрати правильний соус. Ми в inforoom розглянемо кілька найкращих рецептів соусів до риби, які підкреслять та розкриють неповторний смак цього морського дарунка.
Соус на основі лимона та меду
Інгредієнти:
- Сік одного лимона
- 2 ложки меду
- 1 ложка оливкової олії
- Сіль та чорний перець за смаком
Цей легкий соус надасть рибі свіжий цитрусовий смак, а мед додасть нотки солодкості. Змішайте всі інгредієнти і облийте рибу перед подачею.
Кремовий часниковий соус
Інгредієнти:
- 1/2 стакани майонезу
- 2 зубчики часнику (розмелені)
- 2 ложки кислих вершків
- 1 ложка лимонного соку
- Сіль та перець за смаком
Змішайте усі компоненти, щоб отримати густий і ароматний соус. Він ідеально підійде до жареної або запеченої риби.
Томатний соус з оливками та базиліком
Інгредієнти:
- 1 стакан томатного соусу
- 1/4 стакани нарізаних оливок
- 2 ложки свіжого базиліку (нарізаного)
- 1 зубчик часнику (розмелений)
- 1 ложка оливкової олії
Цей соус додасть рибі італійський шарм. Змішайте всі інгредієнти та облийте рибу перед подачею.
Мангово-авокадовий соус
Інгредієнти:
- 1/2 манго (нарізане)
- 1 авокадо (без кісточки)
- 1 ложка свіжої кінзи
- Сік половини лайма
- Сіль та перець за смаком
Змішайте усі інгредієнти в блендері до отримання однорідної маси. Цей екзотичний соус чудово пасує до риби, особливо до тунця чи лосося.