×

Як приготувати соус моле: рецепт смачної мексиканської страви

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Соус моле — це традиційний мексиканський соус, який здивує вас своїм складним і багатим смаком. Його можна подавати до м’ясних страв, тако та навіть використовувати як основу для різноманітних страв. Ми вже розповідали, як приготувати пікантну намазку на хліб, а тепер пропонуємо рецепт соусу моле.

Інгредієнти:

  • Чилі анчо – 3-4 штуки
  • Чилі пасілья – 2 штуки
  • Чилі червоний – 2 штуки
  • Чорний перець – 1 ч.л.
  • Коріандр (насіння) – 1 ч.л.
  • Тмін – 1 ч.л.
  • Какао (несолодке) – 2 ст.л.
  • Гречка або білий хліб (для підсмажування) – 2 ст.л.
  • Листя лавра – 2 шт.
  • Томат – 2 середні
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Цибуля – 1 велика
  • Олія рослинна – 2 ст.л.
  • Курячий бульйон – 1,5-2 склянки
  • Коричневий цукор – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Покрокове приготування:

  • Перш за все, видаліть стебла та насіння з чилі. У великій пательні на середньому вогні підсмажте чилі (анчо, пасілья та червоний) протягом 2-3 хвилин, щоб вони стали м’якими, але не горіли. Після цього залийте їх теплою водою та залиште на 20 хвилин для розм’якшення.
  • У сухій пательні підсмажте чорний перець, коріандр, тмін протягом 1-2 хвилин, поки вони не почнуть виділяти аромат. Перекладіть їх у блендер.
  • Наріжте цибулю і часник. На олії в пательні обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте часник і смажте ще 1 хвилину.
  • Помідори обсмажте в тій самій сковороді, де готували цибулю і часник, поки вони не розм’якнуться (близько 5 хвилин). Додайте до них підсмажений хліб або гречку, перемішайте і варіть ще 1-2 хвилини.
  • Перемістіть все, що ви смажили (чилі, спеції, овочі та хліб), в блендер. Додайте какао, коричневий цукор і лаврове листя. Збийте все до однорідної маси, додаючи курячий бульйон для отримання бажаної консистенції. Можна додати більше бульйону, якщо соус здається занадто густим.
  • Перелийте суміш у каструлю і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні ще 15-20 хвилин, поки соус не стане густим і ароматним.
  • Спробуйте соус і додайте сіль або ще трохи цукру, якщо потрібно, для досягнення балансу смаку.

Ви можете подавати його до курки, свинини, яловичини, або використовувати як соус для тако та інших мексиканських страв.

Залишити відповідь

Останні новини
12:40 21.04.2025
На озброєнні армії РФ помічені корейські РСЗВ М1991 з антидроновим захистом
11:55 21.04.2025
Кім Кардаш’ян зіграє роль героїні Вітні Х’юстон у рімейку «Охоронця»
11:21 21.04.2025
Помер Папа Римський Франциск
11:02 21.04.2025
На озброєнні ЗСУ помічені фінські міни MPIM Hailstorm mini
10:32 21.04.2025
4 кращі продукти для вгамування голоду та схуднення
09:32 21.04.2025
Археологи розкопали на Сицилії найдавніший у світі лекторій
14:18 20.04.2025
Приватна клініка в Києві – як правильно обрати?
12:55 20.04.2025
Дрон-приманка «Гербера» вперше атакував український «Бук-М1»
11:57 20.04.2025
Японський догляд за волоссям: в чому його особливості та що потрібно знати
11:55 20.04.2025
Дженніфер Лопес зіграє головну роль у новому фільмі режисера «Назад у майбутнє»
11:12 20.04.2025
Корейські балістичні ракети KN23 почали ухилятися від ППО
10:32 20.04.2025
5 продуктів, які можуть стати причиною безсоння
09:32 20.04.2025
Розкопки в Судані розкрили брехню Римської імперії про свою могутність
12:02 19.04.2025
Сили оборони «засвітили» на фронті італійські бронетранспортери Puma
11:32 19.04.2025
Софія Вергара показала, як приймає сонячні ванни топлес у стрінгах
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити