Кріп вважається ароматною приправою до багатьох страв. Але якщо у вас його дуже багато, то можете спробувати приготувати смачний соус із нього. Ми розповімо, як приготувати соус з кропу на зиму та як доповнення до інших страв.
Складові
- 1 пучок свіжого кропу
- 2-3 зубчики часнику
- 1/2 чашки грецького йогурту чи сметани
- Сік половини лимона
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
Покрокове приготування
- Підготуйте кріп. Відокремте верхні, ніжні листочки кропу від стебел. Ретельно промийте листочки холодною водою та обсушіть їх на паперовому рушнику.
- Приготуйте часниковий базовий соус. Очистіть та подрібніть часник. У мисці з’єднайте часник, грецький йогурт або сметану, оливкову олію та сік половини лимона. Цей базовий соус додасть ніжного смаку та кислинки до вашого соусу з кропу.
- Подрібніть кріп. Покладіть відокремлені листочки кропу в міксер або блендер. Подрібніть до отримання дрібної зеленої маси. Якщо ви віддаєте перевагу більш текстурному соусу, можна подрібнити кріп грубо.
- Змішайте соус. Додайте подрібнений кріп до часникового базового соусу. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Підправте смак. Оцініть смак соусу і при необхідності додайте сіль та свіжомелений перець. Пам’ятайте, що кріп вже надає соусу своєї ароматної пікантності, тому будьте обережні з додаванням спецій.
- Дайте настоятися. Щоб смаки добре з’єдналися, дайте настоятися соусу в холодильнику як мінімум 30 хвилин перед подачею.
Готовий соус з кропу ідеально підійде для приправлення до різноманітних страв, зокрема риби та м’яса. Також він поєднується з овочами-гриль.