Торт “Наполеон” – це справжня класика світової кондитерської майстерності. Цей ніжний і легкий десерт складається зі шарів хрустких коржів, які поступово просочуються ароматним кремом. Якщо ви хочете спробувати справжній смак цього торту вдома, то давайте розглянемо процес приготування крок за кроком.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 400 г (приблизно 3,3 склянки) пшеничного борошна
- 250 г масла (солодкого вершкового масла або маргарину)
- 125 мл холодної води
- 1 яйце
- 1/2 ч. ложки солі
Для крему:
- 1 літр молока
- 200 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру (або 1 ч. ложка ванільного екстракту)
- 150 г борошна
- 4 яйця
- 200 г вершкового масла
- Ванільний цукор або цукрова пудра для прикраси
Крок 1: Приготування коржів
Наріжте холодне масло або маргарин на невеликі кубики і поєднайте з яйцем. Додайте сіль і ретельно перемішайте.
Поступово додавайте пшеничне борошно, воду та розтирайте тісто до отримання однорідної маси.
Розділіть тісто на 15-20 рівних частин і сформуйте з кожної кульку. Розкладіть кульки на пласкому блюді і поставте їх в морозильник на 30 хвилин.
Нагрійте духовку до 180°C. Вийміть одну кульку тіста з морозильника і на деко покрите папером для випікання розкатайте її в тонкий корж. Випікайте коржі до золотисто-коричневого кольору (приблизно 7-10 хвилин). Повторюйте цей крок для всіх кульок.
Після випікання коржів залиште їх охолонути до кімнатної температури.
Крок 2: Приготування крему
У середній каструлі об’єднайте молоко, цукор і ваніль. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні.
У іншій мисці ретельно взбийте яйця та додайте борошно, розчинивши його у невеликій кількості молока.
Поступово додавайте отриману борошняну суміш до гарячого молока, постійно помішуючи.
Варіть крем на середньому вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки він не стане густим і в’язким (приблизно 5-7 хвилин).
Відкиньте крем через сито, щоб позбутися всіх грудочок. Дайте крему охолонути до кімнатної температури.
У великій мисці взбийте вершкове масло до отримання пушку. Поступово додавайте охолоджений крем та продовжуйте взбивати до однорідності.
Крок 3: Збирання торту
Розмістіть один корж на підносі або тарілці. Покрийте його шаром крему, рівномірно розподіліть крем.
Повторюйте цей процес, накладаючи коржі та крем один на одного, аж до закінчення всіх інгредієнтів. Завершіть торт шаром крему.
Прикрасьте торт “Наполеон” за бажанням за допомогою сита, присипаючи ванільним цукром або цукровою пудрою.
Поставте торт в холодильник на декілька годин, щоб коржі просочилися кремом і стали м’якими.