Маринована червона риба може стати чудовою стравою як на святковий стіл, так і для звичайної вечері. І зробити таку страву можна самостійно. Ми пропонуємо кілька простих покрокових рецептів.
Маринована червона риба з лимонним соком
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе червоної риби
- 1 ст. л. солі
- 1/4 склянки оливкової олії
- 1/4 склянки лимонного соку
- 1/4 склянки води
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти разом та залиште маринуватися на 30 хвилин. Запікайте при температурі 400 градусів протягом 10-15 хвилин або до готовності, не пересмажуйте, інакше страва стане сухою.
Маринована червона риба з часником
- 2 рибні філе (близько 0,5 кг кожне)
- 1/2 чашки оливкової олії
- 1/4 чашки червоного винного оцту
- 2 столові ложки лимонного соку
- 2 зубчики часнику, подрібнити
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 1 лавровий лист
Маринад:
- 1/4 чашки соєвого соусу
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру
- 1 столова ложка кунжутної олії
- 1 зубчик часнику, рубаний
- 1 чайна ложка цукру (за бажанням)
Приготування:
- Наріжте філе риби на довгі невеликі шматки.
- Замаринуйте рибу в суміші лимонного соку, оливкової олії та солі на 30 хвилин.
- Розігрійте гриль до середньо-високої спеки.
- Обсмажуйте рибу на грилі до готовності та утворення луски, приблизно по 5 хвилин набік.