Сало – це традиційний український продукт, який завжди може прикрасити будь-який святковий стіл. Закуска з сала може бути надзвичайно смачною і різноманітною. Ми в Inforoom розглянемо декілька рецептів, які допоможуть вам приготувати смачні закуски з цього продукту.
Солоне сало
Інгредієнти:
- 400 г сала
- 2 ч. ложки солі
- 1 ч. ложка чорного перцю
Приготування:
- Сало повинно бути свіже і якісне. Виберіть шматок сала без шкіри та плівок.
- Нанесіть сіль і чорний перець на сало так, щоб вони рівномірно розподілилися по всій поверхні.
- Заверніть сало в плівку і поставте в морозильник на 1-2 години.
- Після заморожування витягніть сало і наріжте його на тонкі пластівці.
Мариноване сало
Інгредієнти:
- 300 г сала
- 3-4 зубчики часнику
- 1 ч. ложка зелені петрушки, солі
- 2 ст. ложки олії
Покрокове приготування:
- Сало наріжте на тонкі пластівці.
- Часник розріжте на тонкі пластівці або дрібно наріжте.
- Змішайте часник і зелень петрушки з олією та сіллю.
- Залийте цією сумішшю сало і залиште на годину-півтори в холодильнику для маринування.
Подаємо сало, прикрашене зеленню, на столі.