Жирова хвороба печінки буває алкогольною та неалкогольною. У першому випадку причиною її розвитку є алкоголь, особливо пиво. Неалкогольна хвороба може розвинутись через неправильне харчування. Препаратів від неї немає. Жирова хвороба печінки може перерости в онкологічне захворювання чи цироз.
До найшкідливіших для печінки продуктів можна віднести:
- Цукор.
- Фастфуд.
- Напівфабрикати.
- Випічка з цукром та трансжирами.
- Сіль.
До симптомів неправильної роботи печінки відносяться нудота, втрата апетиту, хронічна втома, пожовтіння шкірних покривів, набряки та зайва вага. Небезпека жирової хвороби печінки у тому, що найчастіше вона розвивається безсимптомно. Ефективної детоксикації печінки сприяють відмова від шкідливих звичок, активний спосіб життя, регулярні фізичні навантаження та правильне харчування.