Існує думка, що картоплі не місце в раціоні людей, які сидять на дієті. Нібито через високий вміст вуглеводів вона зводить нанівець зусилля, що вживаються для скидання ваги. Насправді, це далеко не так.
Картопля багата антиоксидантами, вітамінами та мінералами. Вчені довели, що після виключення крохмалистого овочу з раціону відбувається зниження вмісту вітамінів та корисних речовин в організмі:
- Вітамін В6 – на 17%.
- Вітамін С – на 11%.
- Вітамін Е – на 5%.
- Калій – на 21%.
- Клітковина – на 10%.
- Холін – на 2%.
Вчені назвали основні причини, що обґрунтовують необхідність регулярного вживання картоплі. Усього їх п’ять:
- Стабілізує обмін речовин шляхом нейтралізації надлишку кислот.
- Сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину.
- Не дратує слизову оболонку кишечника.
- Зволожує суху шкіру.
- Допомагає при хворобах серця та нирок.
Дієтологи рекомендують вживати варену або запечену картоплю на обід. Від смаженої картоплі краще відмовитись, оскільки вона може спровокувати набір ваги.