Яєчний жовток корисний для організму, оскільки у ньому міститься холін. Ця речовина використовується для побудови пружних клітинних мембран. Яєчний білок не менш важливий. Він виступає у ролі будівельного матеріалу до створення нових клітин. У зв’язку з цим багато людей вживають яйця на сніданок. Як виявилось, вони поєднуються далеко не з усіма продуктами.
За словами дієтолога Санчі Тіварі, яйця у поєднанні з хлібом можуть провокувати стрибки рівня цукру. Це пояснюється тим, що у хлібі містяться вуглеводи. Фахівець не рекомендує їсти на сніданок разом з яйцями білий хліб, тому що він багатий на прості вуглеводи.
Людям, які контролюють рівень цукру, яйця на сніданок слід їсти з цільнозерновими крекерами та коржами з невисоким вмістом вуглеводів. Поряд з цим, яйця можна поєднувати із солодким перцем, томатами, огірками та іншими овочами. Сирі яйця краще не вживати. Вони можуть містити бактерію сальмонелла, здатну спровокувати виникнення серйозного захворювання сальмонельоз. Якщо ви хочете зменшити калорійність сніданку, то яйця краще відварити або підсмажити на сковороді з антипригарним покриттям без олії.