У контролі ваги вирішальне значення має харчування. Як показує практика, часто одного створення дефіциту калорій для скидання ваги виявляється недостатньо. У таких випадках дієтологи рекомендують включити до раціону продукти, які допомагають схуднути.
Авокадо
Авокадо має багатий поживний профіль. Він є джерелом корисних жирів та клітковини, які забезпечують почуття ситості. У кишечнику харчові волокна цього тропічного фрукта ферментуються, що призводить до утворення коротколанцюгових жирних кислот. Вони створюють для корисних бактерій здорове середовище у кишечнику.
Насіння чиа
У насінні чиа міститься клітковина. Потрапляючи в шлунок, вона починає вбирати воду і розширюватися, що призводить до виникнення почуття ситості. Крім цього, в насінні містяться омега-3 жирні кислоти, які підтримують здоровий метаболізм.
Лосось
Жирна риба вважається одним із найкращих продуктів для схуднення. У ній містяться корисні жири та білок. У трьох унціях лосося 17 г білка при калорійності 177 ккал.
Яйця
У яйцях багато білка та інших поживних речовин, які забезпечують тривале відчуття ситості. Крім цього, вони є джерелом холіну, вітаміну D, вітамінів групи B, фолієвої кислоти та йоду. Вживання яєць призводить до зменшення жирової маси та покращення синтезу м’язового білка.
Бобові та квасоля
У бобових та квасолі містяться рослинний білок та клітковина. Вони відносяться до продуктів із низьким глікемічним індексом. Простіше кажучи, бобові та квасоля перетравлюються повільно. Різких стрибків цукру вони не викликають.