Щоб підтримувати мікрофлору кишечника здорової, потрібні пребіотики. Йдеться про корисні бактерії, які виконують у кишечнику різні функції (контроль маси тіла, поліпшення травлення та ін.). Для процвітання кишечнику потрібні пребіотичні продукти. Він використовує їх як джерело палива. Журналісти Eat This, Not That поспілкувалися на цю тему з дипломованими дієтологами.
Вони розповіли їм, які пребіотичні продукти слід включити до свого добового раціону для оздоровлення травної системи. Для підтримки корисних бактерій у кишечнику дієтологи рекомендують вживати такі продукти:
- Банани.
- Цибуля.
- Часник
- Яблука.
- Вівсяна каша.
- Спаржа.
- Лляне насіння.
- Бобові.
У зазначених вище продуктах ця форма клітковини міститься природним чином. Після їх включення в добовий раціон процес засвоєння їжі поліпшиться. При цьому кишечник загалом стане здоровішим.