У квасолі та бобових міститься велика кількість клітковини, рослинного білка, мінералів та вітамінів. Окремі бобові культури знижують рівень цукру у крові. Видання healthline опублікувало статтю про боби, придатні для щоденного вживання.
Користь бобових культур для здоров’я організму очевидна. Вони багаті на білок, клітковину, вітаміни та мінерали. Регулярне вживання бобів призводить до зниження рівня холестерину. Медики рекомендують бобові діабетикам.
Дієтологи радять включити до свого раціону такі бобові культури:
- Нут (джерело клітковини та білка).
- Сочевиця (джерело білка та заліза).
- Горох (джерело жиророзчинного вітаміну K).
- Квасоля (джерело фолієвої кислоти).
- Арахіс (джерело мононенасичених та поліненасичених жирів, вітамінів групи B та білка).
З погляду сучасної дієтології наведені вище бобові культури є найкориснішими для організму. Їх можна вживати як цілком, так і вигляді хумуса.