Планування прийомів їжі є найкращим способом балансування добового раціону. За наявності плану ймовірність вживання шкідливих здоров’ю продуктів знижується. Вкрай важливо врахувати в ньому не лише сніданок, обід та вечерю, а й перекуси протягом дня. Для людей, які йдуть з дому надовго або працюють в офісі, перекуси набувають особливої актуальності.
Дієтологи рекомендують вживати між основними прийомами їжі фрукти та овочі. Вони завжди мають бути під рукою. Щоб зробити перекус більш ситим, необхідно додати білок. Нижче наводиться кілька варіантів перекусів, які можна взяти з собою на роботу в контейнері:
- Сир, яблука та 1/2 ложки арахісової олії без цукру та солі.
- Нежирний натуральний йогурт та ягоди.
- Морквяні палички чи помідори з соусом із бобів чи хумусом.
- Сухофрукти із будь-яким джерелом білка.
Ще одним варіантом корисного перекусу є несолоні горіхи, які є джерелами ненасичених жирів. Це можуть бути фундук, волоські горіхи або мигдаль.