Багато людей віджимають чайні пакетики, щоб отримати максимально можливу концентрацію напою. Експерти пояснили, чому не слід так робити.
У чаї містяться таніни. Ці дубильні речовини належать до класу поліфенольних молекул, які мають в’яжучі властивості. В організмі людини вони взаємодіють із полісахаридами та білками. Під час заварювання чаю незначна частина дубильних речовин опиняється у воді. Більшість танінів залишається в чайному листі. При віджиманні чайного пакетика напій стає гірким через велику кількість дубильних речовин.
Таніни можуть викликати зневоднення організму. Крім цього, вони заважають йому засвоювати залізо, а також порушують функціонування печінки та нирок. У деяких людей міцний чай може спричинити нудоту або підвищення артеріального тиску. Слід мати на увазі, що дубильні речовини містяться як у чорному, так і зеленому чаї. Причому в останньому їх концентрація вища у декілька разів.





