Багато хто чув про те, що перші страви корисні для організму. У них багато вітамінів, антиоксидантів та мінералів, які підтримують імунітет. Як виявилось, для організму корисні далеко не всі супи.
Найкориснішим супом по праву вважається курячий бульйон, приготовлений з овочами. У ньому міститься багато білків, мінералів і вітамінів, необхідні для росту тканин і підтримки здорового імунітету.
Друге місце за корисністю займає юшка, виготовлена з морської риби. Вона багата на фосфор, цинк та залізо, вітаміни та білок. Крім цього, у юшці містяться Омега-3 жирні кислоти.
На третьому рядку розмістився овочевий суп. У ньому багато поживних речовин, мінералів та вітамінів, що допомагають забезпечити організм енергією, зміцнити імунітет та простимулювати травну систему. Крім цього, в овочевому супі багато клітковини, яка покращує роботу кишківника.
Найбільш шкідливими для організму супами вважаються солянка (високий вміст жирів та натрію), грибний суп (дієтологи називають його «порожнім») та гороховий суп (ферменти гороху уповільнюють розщеплення білка).