Для зниження рівня «поганого» холестерину в першу чергу слід змінити раціон харчування. До нього необхідно включити якомога більше овочів та фруктів, а також продукти, багаті на ненасичені жири. Ще одним способом зниження рівня холестерину ЛПНЩ є правильний вибір олії для смаження.
Національна бібліотека медицини США опублікувала результати дослідження впливу на рівень холестерину нагрітих олій. З них випливає, що кожна олія має свою точку димлення. При досягненні певної температури олія починає виділяти дим, що свідчить про руйнування її структури. Це призводить до утворення шкідливих речовин, що сприяють підвищенню рівня холестерину.
Оливкова олія першого холодного віджиму має дуже низьку точку димлення. У зв’язку з цим її краще використовувати для заправки салатів чи легкого обсмажування. Якщо рецепт приготування страви передбачає тривалий процес смаження, слід використовувати сафлорову олію, оскільки у неї досить висока точка димлення.
Вибір правильної олії для смаження та продуктів з низьким вмістом насичених жирів допомагає знизити рівень «поганого» холестерину.





