Багато хто починає свій ранок з чашки кави не просто так. Вона покращує розумову концентрацію та підвищує працездатність, пише OnlyMyHealth.
Навколо чорної кави існує кілька міфів щодо її шкідливості для здоров’я. Вони змушують людей повністю відмовлятися від вживання цього напою. Насправді ж чорна кава без домішок (вершки, цукор, молоко та ін.) здатна забезпечити безліч переваг.
Випиваючи по чашці кави з ранку, ви зможете розраховувати на отримання наступних переваг:
- Підвищення інтелектуальної активності.
- Підвищення фізичної працездатності.
- Контроль ваги.
- Одержання антиоксидантів.
- Підтримка здоров’я серця.
- Поліпшення настрою.
- Підтримка здоров’я печінки.
- Забезпечення довголіття.
Слід мати на увазі, що ніколи не варто розігрівати каву, що охолола, у НВЧ-печі. Найкраще приготувати напій заново. Справа в тому, що в каві містяться масла, які починають руйнуватися через 30 хвилин після заварювання. В результаті напій втрачає аромат. У розігрітої в мікрохвильовій печі кави прогорклий післясмак.