Вживання чаю є одним із найлегших способів наситити організм антиоксидантами. Результати численних досліджень свідчать, що поліфенольні сполуки, які у містяться чаї, ефективні проти серцево-судинних захворювань. Крім цього, вони мають антидіабетичну та антивікову дію. Про це пише USA Today.
За словами дипломованого дієтолога Даніела Крамбл Сміта, особливо корисним є м’ятний чай, оскільки в ньому немає кофеїну. Чай із м’яти є ідеальним засобом для заспокоєння шлунка та стимулювання роботи кишечника.
Три роки тому Complementary Therapies in Medicine опублікував результати дослідження, що доводять, що масло м’яти здатне знижувати нудоту у онкохворих, які проходять курс хімеотерапії. Дані Mount Sinai Health Systems свідчать про те, що перцева м’ята покращує відтік жовчі та заспокоює м’язи шлунка.
Проведене у 2019 році дослідження впливу ароматерапії м’яти показало, що її запах зменшує тривожність. Результати інших досліджень свідчать, що м’ятний чай здатний полегшувати менструальні болі, мігрень, м’язові спазми і біль голови.
Фахівці Маунт-Сінай не рекомендують вживати м’ятний чай людям з хіатальною грижею та гастроезофагеальною рефлюксною хворобою. Це може призвести до розладу травлення та появи печії. Це пояснюється тим, що після розслаблення м’язів шлункові кислоти можуть потрапити до стравоходу.