Якщо ви поставили собі за мету скинути кілька зайвих кілограмів, то без перегляду добового раціону обійтися не вдасться. Ви повинні зробити його більш збалансованим та здоровим. Це не означає, що вам доведеться харчуватись виключно гречкою. Для схуднення можна використати деякі сорти сиру.
Моцарелла
Збільшення кількості білка в раціоні призводить до швидкого схуднення, оскільки сприяє вивільненню гормону GLP-1. Він забезпечує відчуття ситості. У 28 г знежиреного сиру моцарела міститься 9 г білка. При цьому калорійність цієї порції становить лише 44 калорії.
Гострий чеддер
Ферменти та білки, що беруть участь у метаболізації жиру, можна посилити за допомогою лінолевої кислоти. Вона міститься в м’ясі та сирі. Серед твердих сирів лідером за вмістом лінолевої кислоти є чеддер. Варто зазначити, що вам буде потрібна жирна версія сиру, оскільки в нежирному чеддері цей поліненасичений жир відсутній. Калорійність жирного чеддер становить 115 калорій. У ньому міститься 5,4 г насиченого жиру. Їжте сир із яблуком.
Грюєр
Найбільше кальцію в романо та пармезані, однак у цих сортах також багато натрію. Швейцарський горіховий сир грюйєр відноситься до солодких сирів. В одній унції сиру міститься 283 мг кальцію (22% від добової дози).
Швейцарський сир
В унції швейцарського сиру міститься 7 г білка, 249 мг кальцію та 45 мг лінолевої кислоти. Натрію в ньому лише 56 мг. Швейцарський сир можна використовувати як пробіотик, що покращує здоров’я кишечника.