Для розвитку інтелекту можна використовувати не лише спеціальні вправи та тренування, а й певні продукти. Дієтологи назвали фруктові соки для покращення роботи головного мозку.
Чорничний сік
«Ягодами для мозку» чорниці називають не просто так. Черничний сік є джерелом флавоноїдів, які покращують когнітивні функції та пам’ять. Антиоксиданти знижують окислювальний стрес, який може пошкодити клітини головного мозку, що призведе до погіршення його функцій.
Гранатовий сік
У гранатовому соку містяться поліфеноли, які захищають головний мозок від пошкоджень та покращують пам’ять. Якщо вживати його на регулярній основі, то активність мозку зросте.
Апельсиновий сік
Сік із апельсинів є джерелом вітаміну C, який корисний для когнітивного здоров’я. Він бере участь у виробництві нейротрансмітерів. Крім цього, вітамін C зменшує затуманювання мозку.
Буряковий сік
Буряковий сік стає все популярнішим. Це тим, що він поліпшує роботу мозку. У соку містяться нітрати, які збільшують приплив крові до мозку.
Виноградний сік
Найкориснішим вважається сік із темного винограду. У ньому міститься ресвератрол. Цей антиоксидант покращує пам’ять та підтримує роботу мозку. Крім цього, виноградний сік є джерелом поліфенолів, які забезпечують захист мозку від нейродегенеративних захворювань.