Щитовидна залоза входить до числа дуже важливих органів організму людини. Вона потребує уваги та турботи. На додаток до регулярного чекапу дієтологи рекомендують вживати продукти, що покращують функції щитовидної залози, пише Health Shots.
Проблеми зі щитовидкою можуть призвести до збільшення ваги, зміни менструального циклу, депресивного настрою, м’язової слабкості, втоми, сухості шкіри та ін. Щоб цього уникнути, включіть у свій раціон наведені нижче продукти.
Ягоди
У полуниці, чорниці та малині багато антиоксидантів, вітамінів та клітковини. У боротьбі з окислювальним стресом, який є основною проблемою здоров’я щитовидної залози, вони мають вирішальне значення.
Яблука
Яблука є джерелом клітковини та антиоксиданту кверцетин, який зменшує запалення та підтримує функцію щитовидної залози. Вживання яблук може призвести до виведення токсинів із організму.
Бразильський горіх
У бразильських горіхах багато селену. Цей мікроелемент бере участь у виробленні гормонів щитовидки, а також захищає її від окисного ушкодження.
Авокадо
Авокадо є багатим джерелом корисних жирів, які потрібні організму для синтезу гормонів. Крім цього, в ньому містяться клітковина, антиоксиданти та магній.
Яйця
Яйця є одним із небагатьох природних джерел вітаміну D, який бере участь у регулюванні гормонів щитовидної залози. У них міститься селен і йод. Організм використовує їх для вироблення гормонів щитовидки.