За даними Британського фонду серця, причиною 1/4 всіх смертей є серцево-судинні захворювання. За словами медичних фахівців, є кілька способів покращення стану серцево-судинної системи. Одним з них є включення до раціону продуктів, корисних для здоров’я міокарда.
Яблука
У яблуках містяться флавоноїди. Вони запобігають розвитку ішемічної хвороби серця. Крім цього, флавоноїди сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину.
Ягоди
Ягоди є джерелом антоціанів. Вони захищають організм від запалень, що сприяють розвитку серцево-судинних захворювань. Ягоди знижують кілька факторів ризику, пов’язаних із захворюваннями серця.
Цибуля
Цибуля, цибуля-порей, цибуля-шалот і часник забезпечують організм аліцином. Ця речовина корисна для здоров’я міокарда. Аліцин стримує підвищення рівня холестерину та нормалізує кров’яний тиск.
Продукти з клітковиною
Клітковина знижує рівень холестерину та забезпечує стабільний рівень глюкози в крові. Вона міститься в овочах та фруктах, бобових, цільнозернових продуктах, грибах, горіхах та насінні.
Жирна риба
Багата жирними кислотами омега-3 риба зміцнює серцево-судинну систему. Жири нормалізують рівень холестерину та кров’яний тиск. Лікарі рекомендують їсти жирну рибу один раз на день.