У світі здоров’я тропічний фрукт авокадо має бездоганну репутацію. Дієтологи з усього світу радять своїм пацієнтам включити його до добового раціону. В одній половинці авокадо міститься 4,6 г клітковини, 19,5 мг магнію та 345 мг калію. Фрукт багатий вітамінами А, Е та К, мононенасиченими та поліненасиченими жирними кислотами.
Проведене фахівцями Університету Монаша дослідження показало, що жири авокадо знижують рівень холестерину. Крім того, вони корисні для здоров’я серця. Вчені не рекомендують вживати авокадо людям, у яких був діагностований синдром подразненого кишечника.
Ферментовані поліольні вуглеводи, моносахариди, дисахариди та олігосахариди погано засвоюються у кишечнику. Через це вживання авокадо може спричиняти дискомфортні шлунково-кишкові симптоми. Людям з СПК цей фрукт вживати заборонено. Це пояснюється тим, що у ньому міститься персеитол, який засвоюється лише частково. У людей з СПК він може спровокувати гази чи діарею.