Карамелізовані яблука – це чудова страва, яка може замінити вам цукерки чи печиво. Такі ласощі можна споживати самостійно, також їх додають до млинців чи штруделю. Ми в inforoom пропонуємо простий рецепт карамелізованих яблук.
Інгредієнти:
- 1,5 кг яблук
- 100 г вершкового масла
- 200 г цукру
Покрокове приготування:
- Підготуйте яблука, для чого помийте їх, розріжте на частини, приберіть серцевину та кісточки. Шкіру можете не знімати, адже в ній дуже багато корисних речовин.
- Наріжте яблука кубиками.
- Розігрійте пательню та покладіть в неї вершкове масло. Коли воно розтопиться, додайте цукор. Він має пожовтіти.
- Після цього додайте яблука та обсмажте їх, перемішуючи. Сік від яблук повинен випаруватися.
- За бажанням ви можете доповнити смак страви, додавши трішки ванілі або кориці.
- Смажити яблука потрібно приблизно 8-10 хвилин, вони загустіють та отримають коричневу скоринку.