Новий рік – час чарівництва, радості та, звичайно ж, смачної їжі. Якщо ви ще не визначилися з тим, як здивувати своїх гостей на святковому столі, пропонуємо вам скуштувати запечену курку з травами та лимоном. Цей рецепт не тільки простий у приготуванні, але й надає страві неповторного аромату та смаку.
Інгредієнти:
- 1 ціла курка (близько 1,5 – 2 кг)
- 2 лимони
- 4-5 гілочок свіжого розмарину
- 4-5 гілочок свіжого чебрецю
- 4-5 гілочок свіжої петрушки
- 4 ст. ложки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
- Вимийте курку та обсушіть її паперовим рушником. Лимони вимийте і наріжте їх кружальцями. Трави промийте та подрібніть.
- У мисці змішайте оливкову олію, подрібнені трави, сіль та перець. Це буде ваш маринад.
- Поступово нанесіть маринад на всю поверхню курки, включаючи внутрішню частину. Укладіть лимонні кружечки під шкіру курки та всередину порожнини.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть курку на лист і відправте в духовку приблизно на 1,5 – 2 години або доти, поки курка не стане золотистою і сік не стане прозорим.
Дістаньте курку з духовки і дайте їй трохи постояти. Подавайте, прикрашену свіжими гілочками трав та шматочками лимона.