Мексиканська кухня славиться своїми насиченими смаками та яскравими кольорами. Одна з популярних і легких у приготуванні страв – це мексиканський салат з фаршем та квасолею. Саме в ньому поєднується дуже багато смаків. Ми в inforoom пропонуємо простий рецепт мексиканського салату з фаршем та квасолею.
Інгредієнти:
- 400 г яловичого фаршу
- 1 банка червоної квасолі (приблизно 400 г)
- 1 банка кукурудзи (приблизно 300 г)
- 1 червона цибулина
- 1 червоний болгарський перець
- 1 зелений болгарський перець
- 2 середніх помідори
- 1 авокадо
- 100 г твердого сиру (чеддер або гауда)
- 1 невеликий пучок кінзи або петрушки
- Сік одного лайма
- Оливкова олія
- Сіль та перець за смаком
- 1 чайна ложка порошку чилі
- 1 чайна ложка кумину
Покрокове приготування мексиканського салату з фаршем та квасолею
- Вимийте і поріжте овочі: червоний і зелений перець наріжте кубиками, цибулю дрібно нашинкуйте, помідори поріжте кубиками, а авокадо наріжте скибочками або кубиками. Твердий сир натріть на великій тертці. Кінзу або петрушку дрібно нашинкуйте.
- У великій сковороді нагрійте трохи оливкової олії на середньому вогні. Додайте яловичий фарш і обсмажте його до золотистої скоринки, розбиваючи грудочки. Додайте сіль, перець, порошок чилі та кумин. Обсмажуйте ще 2-3 хвилини, поки спеції добре розподіляться по фаршу.
- У великій мисці змішайте червону квасолю та кукурудзу, попередньо зливши з них рідину. Додайте нарізані овочі (цибулю, перець, помідори) і авокадо. Додайте обсмажений фарш і натертий сир.
- Влийте сік лайма та трохи оливкової олії. Перемішайте всі інгредієнти.
Посипте салат нашинкованою кінзою або петрушкою. При необхідності, додайте ще трохи солі і перцю за смаком.