Петрушка є однією з найпоширеніших і найпопулярніших зелених спецій, яка надає стравам свіжого та ароматного смаку. І її можна додавати до страв як основний інгредієнт. Пропонуємо кілька рецептів страв із петрушкою.
Зелений соус
Зелений соус з петрушкою – класична страва, яка ідеально підходить до м’яса, риби чи овочів. Для приготування візьміть свіжу петрушку, часник, оливкову олію, лимонний сік та сіль. Змішайте всі інгредієнти у блендері до отримання гладкої консистенції. Зелений соус можна зберігати в холодильнику та використовувати за необхідності.
Картопляний суп із петрушкою
Для цього супу вам знадобляться картопля, цибуля, морква, селера, петрушка, оливкова олія, сіль та перець. Обсмажте цибулю, моркву та селеру на оливковій олії до м’якості. Додайте нарізану картоплю і залийте водою. Варіть до готовності картоплі. Після цього додайте дрібно нарізану петрушку, сіль та перець за смаком. Подавайте суп гарячим.
Салат з петрушкою, авокадо та кінзою
Для цього освіжаючого салату вам знадобляться петрушка, кінза, авокадо, помідори, огірки, лимонний сік, оливкова олія, сіль та перець. Наріжте всі овочі та зелень, змішайте у великій мисці. Приготуйте заправку з лимонного соку, оливкової олії, солі та перцю. Полийте салат заправкою та добре перемішайте.
Рибні котлети з петрушкою
Для приготування рибних котлет з петрушкою вам знадобляться свіжа риба (наприклад, тунець або лосось), яйце, сухарі, цибуля, часник, петрушка, лимонний сік, сіль та перець. Подрібніть рибу, цибулю, часник та петрушку в блендері. Додайте яйце, сухарі, лимонний сік, сіль та перець. Сформуйте котлети та обсмажте їх на сковороді до золотистої скоринки.
Запечені овочі з петрушкою
Для цієї страви візьміть свіжі овочі, такі як морква, баклажани, кабачки та картопля. Наріжте їх на шматочки і викладіть на лист. Полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку. Посипте дрібно нарізаною петрушкою. Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі близько 200 градусів до готовності овочів.