Літо – це пора яскравих кольорів, свіжості і приємних смаків. І одним з найпопулярніших ягід цієї пори є кавун. Соковитий, солодкий і освіжаючий, він стає ідеальною основою для приготування різноманітних напоїв. Пропонуємо декілька захоплюючих рецептів, які нададуть вашому літньому дню незабутній смак.
Кавуновий фреш з м’ятою
Інгредієнти:
- 2 склянки кубиків кавуна, без кісточок
- 1/4 склянки свіжої м’яти
- 1 лимон
- 1 склянка льоду
- 1-2 столові ложки цукру за смаком
Покрокове приготування:
- В блендері поєднайте кубики кавуна, свіжу м’яту та відціджений лимонний сік.
- Додайте цукор і лід, потім змішайте до отримання гладенької текстури.
- Подаючи, прикрасьте шматочком кавуна та листками м’яти.
Кавуновий смузі з бананом та йогуртом
Інгредієнти:
- 1 склянка кавуну, нарізаного на кубики та замороженого
- 1 стиглий банан
- 1/2 склянки нежирного йогурту
- 1/2 склянки води або молока за бажанням
- 1 столова ложка меду
Покрокове приготування:
- У блендері поєднайте заморожений кавун, стиглий банан, йогурт та воду (або молоко).
- Додайте мед для солодкості.
- Змішайте інгредієнти до отримання однорідної консистенції.
- Подавайте у склянках з товстими соломинками.
Освіжаючий кавуновий чай
Інгредієнти:
- 4 склянки кавунового соку
- 2 склянки чорного чаю, завареного і охолодженого
- 1 лимон, нарізаний на тонкі кружечки
- Кілька гілок свіжої м’яти
Покрокове приготування:
- Заваріть чорний чай і дайте йому охолонути.
- Велику ємність наповніть кавуновим соком.
- Додайте охолоджений чорний чай до кавуна.
- Додайте кружечки лимона та свіжу м’яту.
- Перед подачею додайте лід.