Кавун – дуже смачна освіжаюча ягода, яка відрізняється яскравим смаком. І її можна вживати як самостійно, так і в якості різноманітних страв. Зокрема, кавун часто стає компонентом літніх салатів. Ми в inforoom пропонуємо покроковий рецепт приготування салату з креветками та кавуном.
Інгредієнти:
- 300 г креветок
- 500 г кавуна
- 1 авокадо
- 1 маленька червона цибуля
- 1 лайм
- 2 ст.л. оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- Кінза або м’ята (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування салату з креветками та кавуном
- Якщо креветки неочищені, видаліть панцир та голови. Можна залишити хвостики для краси.
- Поставте каструлю з водою на вогонь, додайте трохи солі. Коли вода закипить, киньте креветки і варіть їх 2-3 хвилини до рожевого кольору. Вийміть креветки і охолодіть їх.
- Розріжте кавун. Відріжте шкірку і наріжте м’якоть на кубики розміром близько 2 см. Переконайтеся, що видалили всі кісточки з кавуна.
- Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку, вийміть м’якоть ложкою і наріжте її кубиками. Щоб авокадо не потемніло, збризніть його соком половини лайма.
- Очистіть цибулю і наріжте її тонкими півкільцями.
- В великій мисці змішайте креветки, кавун, авокадо та червону цибулю. Додайте оливкову олію та сік другої половини лайма. Приправте сіллю та перцем за смаком. Якщо ви вирішили додати кінзу або м’яту, наріжте її і додайте в салат.
Перекладіть салат на красиву тарілку і подавайте відразу ж, щоб зберегти свіжість інгредієнтів.