×

Як приготувати сидр з яблук: смачний напій в домашніх умовах

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Сидр – це освіжаючий напій, який виготовляється з яблук і може стати чудовим варіантом для насолоди у холодні зимові дні. Варіації сидру можуть відрізнятися за смаком і ступенем газації, і приготування його вдома – це цікавий процес. Ми розглянемо крок за кроком, як приготувати сидр з яблук удома.

Що вам знадобиться

Яблука. Оберіть сорт яблук, які вам подобаються або які підходять для виготовлення сидру. Зазвичай використовуються солодкі сорти яблук, такі як Гала, Фуджі або Хонейкрісп.

Соковижималка. Вам знадобиться спеціальна соковижималка або яблучний прес для відокремлення соку від м’якоті.

Барильце для бродіння. Ви можете використовувати будь-яку тару, яка буде служити для бродіння соку в сидр.

Дріжджі. Для початку бродіння соку в сидр, вам знадобиться дріжджі. Можна використовувати спеціальні дріжджі для виробництва сидру або природні дріжджі, які знаходяться на шкірці яблук.

Цукор. Додавання цукру допоможе контролювати солодкість сидру і ступінь алкоголю.

Крок 1: Підготовка яблук

Почніть з миття і очищення яблук від бруду. Видаліть наявні плями і відріжте непотрібні частини, такі як кільця, гілки і насіння. Потім наріжте яблука на невеликі шматочки для подальшого вживання у соковижималці.

Крок 2: Відокремлення соку

Зараз вам знадобиться соковижималка або яблучний прес. Ретельно вимийте і підготуйте пристрій. Потім почніть відокремлення соку з яблук. Ретельно обережно подавайте яблука через соковижималку і зберігайте вижатий сік у великій ємності.

Крок 3: Додавання дріжджів і цукру

Після отримання яблучного соку додайте дріжджі і цукор. Кількість дріжджів зазвичай залежить від об’єму соку, але зазвичай додається приблизно 5-10 грамів дріжджів на 4 літри соку. Додайте також цукор за смаком. Це допоможе дріжджам перетворити цукор у спирт і вуглекислоту.

Крок 4: Бродіння соку

Накрийте барильце для бродіння герметичної кришкою, обладнаною підводом для викиду вуглекислого газу. Розмістіть барильце в прохолодному та темному місці і залиште його на 1-2 тижні для бродіння. Виготовлений сидр буде готовим, коли бродіння завершиться, і сидр придбає приємний аромат та смак.

Залишити відповідь

Останні новини
12:16 09.11.2025
Україна веде переговори про придбання додаткових ЗРК Patriot
11:55 09.11.2025
Фанатів Анджеліни Джолі налякало її фото у Херсоні
11:02 09.11.2025
Комплекс SAMP/T перехоплює балістику ефективніше за ЗРК Patriot
10:32 09.11.2025
5 продуктів із холестерином, які протипоказані «сердечникам»
10:02 09.11.2025
В Індії виявили під храмом Шиви скарб із золотими монетами
09:32 09.11.2025
Названо найнебезпечніші продукти та страви для гіпертоніків
09:02 09.11.2025
Археологи виявили у Туреччині 8000-річну пам’ятку хетської цивілізації
12:02 08.11.2025
HIMARS можуть «засліпнути» через антидронові радари СКВП
11:32 08.11.2025
Анджеліна Джолі офіційно прокоментувала свою поїздку в Україну
11:02 08.11.2025
Німецькі зенітки Skynex виявилися ефективні проти ракет Х-101 та «Калібр»
10:32 08.11.2025
10 симптомів, які можуть вказувати на можливу зупинку серця
10:02 08.11.2025
Археологи виявили в Італії стежки диявола віком 350 000 років
09:32 08.11.2025
3 корисні звички, які допомагають схуднути
09:02 08.11.2025
Археологи розкопали поблизу Вестероса скарби часів вікінгів
12:02 07.11.2025
Нові російські КАБи становлять загрозу для шести областей України
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити