Холодець – це традиційна страва в українській кухні, яка відома своєю освіжаючою текстурою та насиченим смаком. Ми і inforoom розповідаємо, як приготувати холодець зі свинини.
Інгредієнти:
- 1,5-2 кг свинячого м’яса (кістки, свиняча нога або порізана свинина)
- 1 велика цибуля, порізана на частини
- 3-4 морквини, порізані на колечка
- 3-4 великі ложки солі
- 5 грудок часнику, подрібненого
- 1 лавровий лист
- 10-12 пшеничних зерен
- 10-12 горошин чорного перцю
Покрокове приготування:
- М’ясо ретельно промийте під холодною водою. Підготуйте овочі: цибулю очистіть і поріжте на частини, моркву поріжте на колечка.
- Велику каструлю наповніть водою (співвідношення до м’яса повинне бути 3:1) і доведіть до кипіння. Додайте свиняче м’ясо у киплячу воду.
- Зменште вогонь і варіть м’ясо на помірному вогні протягом 1-1,5 години. Знімайте піну, яка утворюється на поверхні води.
- Додайте нарізані цибулю та морквину в каструлю з м’ясом. Додайте сіль, лавровий лист, пшеничні зерна та чорний перець.
- Продовжуйте варити на помірному вогні ще 1-1,5 години або до того моменту, коли м’ясо стане м’яким і відділятиметься від кісток.
- Вийміть м’ясо із каструлі, а овочі та спеції видаліть. Відділіть м’ясо від кісток і поріжте його на невеликі шматочки.
- Покладіть м’ясо у форму або посудину, налийте бульйон. Додайте подрібнений часник.
- Поставте холодець в холодильник і залиште його там на кілька годин, або краще на ніч, доки він повністю не застигне.
Подавайте холодець нарізаним на шматочки.