Запечені яблука – це дуже проста, але неймовірно смачна страва. Її можна легко зробити у домашніх умовах. Ми в inforoom пропонуємо рецепт смачних запечених яблук з корицею.
Інгредієнти:
- 4 середні яблука (краще вибрати сорт, що підходить для запікання, наприклад, Яблука Антонівка або Голден)
- 2-3 столові ложки меду чи кленового сиропу
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру (за бажанням)
- 2 столові ложки ізюму (за бажанням)
- Сік половини лимона
- 2-3 столові ложки води
- Ванільний цукор або звичайний цукор за смаком (за бажанням)
Покрокове приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
- Вимийте яблука, обсушіть їх, потім видаліть серцевину за допомогою ножа або ложки, створюючи яблучні чашки.
- У мисці змішайте мед (або кленовий сироп), корицю, імбир, родзинки та сік лимона. При необхідності додайте ванільний цукор або звичайний цукор до смаку.
- Розмістіть яблука у формі для запікання.
- Наповніть центр кожного яблука начинкою.
- Поставте форму в духовку .
- Запікайте яблука приблизно 25-30 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть м’якими та ароматними.
Подавайте запечені яблука гарячими, посипаними корицею або политі медом за бажанням.