Перед Великоднем кожна господиня хоче знайти кращі рцепти пасок. Учасниця шоу Холостяк-10 Аліна поділилася своїм сімейним рецептом паски. Вона зберегла його ще від прабабусі.
«Рецепт паски у нас передавався з покоління в покоління. Колись її пекла моя прабабуся Параска, тепер бабуся Оля. З пасок пов’язано народне повір’я: якщо вона вдалася, то і в будинку буде все в порядку», – поділилася учасниця реаліті.
Вона розповідає, що такі паски довго не черствіють.
Рецепт паски на 14 порцій. Інгредієнти:
- 1 літр теплого молока;
- 10 цілих яєць;
- 10 жовтків;
- 3.5 склянки цукру.
Як приготувати паску:
- Збийте всі інгредієнти.
- Додайте склянку розтопленого масла, півсклянки олії, 200 грам дріжджів і дрібку солі.
- Розмішайте і залиште на дві години в теплі.
- Всипте борошно. Щоб тісто вийшло не густим і краще вимішувати, додайте 2 ложки соняшникової олії.
- Після того, як тісто підійде, ліпіть самі паски.
- Форми помажте маслом. Тістом наповніть 1/3 форми і обов’язково залиште, щоб воно підійшло до країв форми, тому що якщо не підійде, то пасочка лопне.
- Верх пасок змастіть яйцем і поставте випікатися при температурі 180 градусів на 30 хвилин.
Пасочки прикрашайте за своїм бажанням – глазур’ю, посипкою, мастикою.