Існують продукти, які протипоказано вживати разом, оскільки вони перешкоджають засвоєнню один одного. Є й такі продукти, які є «вдалими парами». Ендокринологи рекомендують поєднувати їх для отримання максимуму корисних властивостей.
Вівсянка з яблуками
Цільнозернова вівсянка є джерелом бета-глюкану, авенантрамідів, клітковини та вітамінів. У яблуках містяться флавоноїди, які протистоять окислювальним процесам у клітинах. Поєднання яблук та вівсянки покращує обмін заліза.
Яєчня з помідорами та цибулею
У помідорах та цибулі міститься селен, який сприяє нормальному функціонуванню щитовидної залози. Для його засвоєння організму потрібні вітамін E та жири, які присутні в яйцях та олії.
Яйця з рибою та хлібом
Бутерброд з яйцем та рибою є чудовим перекусом. У цих продуктах багато вітаміну D, жирних кислот омега-3 та вітамінів групи B, які заряджають організм корисними речовинами та енергією, а також сприяють засвоєнню один одного.
Курка з морквою
У моркві міститься вітамін A. Для його засвоєння організму потрібні білок та цинк, які присутні у курці.
Сочевиця з болгарським перцем
У сочевиці багато заліза, для засвоєння якого організму потрібний вітамін С. Його джерелом є болгарський перець.