На думку іспанських дієтологів, вислів «їсти можна все, тільки в міру» докорінно помилковий. Існують продукти, які слід виключити із раціону назавжди. Про них і йтиметься нижче.
Рафіноване борошно
Рафінована мука нічого, крім шкоди, організму не приносить. Ні клітковини, ні інших поживних речовин у ній немає. Рафінована мука володіє високим глікемічним індексом. Вона провокує стрибки рівня глюкози. Люди, які вживають її у великих кількостях, ризикують захворіти на діабет.
Ковбасні вироби
Найчастіше ковбаса наполовину складається з крохмалю, добавок та інших шкідливих речовин. Крім цього, в ній багато цукру та солі.
Знежирені молочні продукти
Знежирені молочні продукти майже не мають смаку. З метою компенсації його відсутності виробники часто додають у них цукор.
Напівфабрикати, випічка та снеки
Іспанські дієтологи рекомендують назавжди відмовитися від вживання напівфабрикатів, випічки та снеків, оскільки вони шкідливі для здоров’я. Крім цього, вони не радять їсти продукти з написами на упаковці «без цукру», «зеро» та «низькокалорійний».
Алкоголь
Про шкоду алкоголю здоров’ю написано багато наукових праць. Він негативно впливає на печінку, головний мозок, нирки, серце та серцево-судинну систему. Регулярне вживання алкоголю часто стає причиною ожиріння.