Майя Вадивелоо, яка працює в Род-Айлендському університеті доцентом кафедри дієтології, назвала журналістам NBC News продукти, які незаслужено мають «погану репутацію». Як приклад вона навела заморожені овочі, каву та картопля. Фахівець рекомендувала читачам не ставати жертвами стереотипів.
Існує думка, що після заморожування овочі стають «порожніми». Нібито вони втрачають усі амінокислоти та вітаміни. Насправді, це далеко не так. Досить часто корисних речовин у заморожених овочах виявляється більше, ніж у свіжих із супермаркету. Це пояснюється тим, що овочі піддаються шоковому заморожуванню, коли щільність поживних речовин знаходиться на піку.
Про шкідливий вплив кави ходять легенди. Тим часом люди, які випивають вранці чашку чистої кави без домішок на кшталт цукру або вершків, рідше наражаються на ризик виникнення діабету 2 типу, серцевої недостатності та онкологічних захворювань, ніж ті, хто його не п’є. Американський регулятор FDA вважає 400 мг кофеїну на добу безпечною дозою для здорової людини.
Усі міфи про картоплю також не мають під собою жодних наукових обгрунтувань. Проблема не в неї, а способі приготування. Не слід смажити картоплю у фритюрі, а також подавати її з вершковим маслом, сметаною та беконом. Дієтологи рекомендують їсти картоплю в запеченому вигляді разом із шкіркою.